ograniczenia niektórych ludzi są zadziwiające....
wybieramy się dzisiaj z Kesją na pasaż. musi kupic szkicownik i zestaw ołówków, bo w college'u powiedizlei, ze cała grupa musi zmieni rosyjski na inny przedmiot. to wybrała art. cóż, jej sprawa.
ona kupi sobie przybory a potem zaciągnę ją do Primarka. właśnie, nie chwaliłam się. w zeszły wtorek w Stockporcie otworzyli Primark :) nie zmienia to jednak tego, ze wole ten w Manchesterze. bo obok jest więcej sklepów i Arndale(galeria handlowa) :D
i tak sie fajnie złożyło, że bd musiała zrobic obiad.
Roladki z bakłażana nadziewane mięsem :)
-
Składniki
bakłażan 2.0 sztuki mięso mielone z indyka 500.0 gramów + pomidory w całości pelati (w puszce) 1.0 sztuka cebula posiekana 1.0 sztuka czosnek ząbki 2.0 ząbki jajo 2.0 sztuki natka pietruszki 1.0 pęczek suszone oregano 1.0 łyżeczka Liczba składników: 8 Porcje: 4 -
Przygotowania
- Bakłażany pokroić na plastry grubości ok.2 cm, podsmażyć posiekaną cebule oraz czosnek na patelni wysmarowanej oliwą za pomocą ręcznika papierowego. Następnie dodać zmielone mięso, natkę, sól, pieprz do smaku i dusić 10 min. Białka rozbić, zanurzyć w nich bakłażana i usmażyć. Na bakłażanie położyć farsz, zrolować i spiąć wykałaczką. Przełożyć na pomidory posypane oregano i zapiekać 25 min w temp. 200 st. C
No comments:
Post a Comment